PC

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα έρθει νωρίς με αυτές τις νέες τεχνολογίες, γι’ αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα

Αυτό ήταν, η Qualcomm ανακοίνωσε πότε θα φτάσει ο επόμενος επεξεργαστής της για smartphone, ο οποίος ήδη γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει ολοκαίνουργιες τεχνολογίες που θα αλλάξουν βαθιά την απόδοση των smartphone μας.

Σημείο αναφοράς snapdragon 8 gen 3

Η Qualcomm αποκάλυψε πολλά νέα χαρακτηριστικά στη διεθνή εμπορική έκθεση MWC πριν από λίγες ημέρες και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες τεχνολογίες που θα ανακοινώσει η εταιρεία τους επόμενους μήνες. Ανάμεσα τουςένα νέο high-end chip Snapdragon για smartphone, το οποίο ήδη υπόσχεται να είναι επαναστατικό.

Αυτήν τη στιγμή ονομάζεται Snapdragon 8 Gen 4, το τσιπ θα πρέπει αυτή τη φορά να δικαιούται άλλο όνομα, γιατί η Qualcomm σκοπεύει να αλλάξει την αρχιτεκτονική της. Όπως και με την εισαγωγή των επεξεργαστών Ryzen της AMD, των νέων τσιπ Intel Core Ultra ή ακόμα και των επεξεργαστών M της Apple, μπορούμε ήδη να περιμένουμε πολύ πιο σημαντικές αλλαγές από την προηγούμενη γενιά.

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα χρησιμοποιεί νέους πυρήνες Oryon

Αντί να βασίζεται ξανά στους πυρήνες ARM Cortex, όπως κάνει η Qualcomm στα τσιπ της για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής για φορητές συσκευές που ενσωματώσει τις νέες καρδιές του Oryonπου αναπτύχθηκε από την εταιρεία του Nuvia, την οποία αγόρασε το 2021 για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί οι πυρήνες Oryon παρουσιάστηκαν ήδη πρόσφατα στο τσιπ Snapdragon X Elite για υπολογιστή, του οποίου είχαμε ήδη δει κάποια σημεία αναφοράς. Αυτά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αφού αναμένονται το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά η Qualcomm έχει ήδη ανακοινώσει το χρώμα κατά την παρουσίασή της. Το Snapdragon X Elite φέρνει σημαντικά κέρδη απόδοσης σε σύγκριση με το προηγούμενο Snapdragon 8cx Gen 3 και θα επιτρέψει στους υπολογιστές να ευθυγραμμιστούν με τα MacBook της Apple χρησιμοποιώντας τσιπ M3.

πάγκος qualcomm snapdragon x eliteπάγκος qualcomm snapdragon x elite

Στα smartphones, μπορούμε επίσης να περιμένουμε ένα εντυπωσιακό άλμα στην απόδοση. Αρκετοί χρήστες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι το τσιπ της Qualcomm θα φτάσει τα 4 GHz το πολύ, σε σύγκριση με μόνο 3,3 GHz για το Snapdragon 8 Gen 3. Θα ήταν επίσης απαραίτητο να βασιστείτε διπλασίασε την απόδοση στο NPU (το μέρος αφιερωμένο στο AI), και η άφιξη του α νέα GPU Adreno 830 ακόμα πιο αποτελεσματική. Όσον αφορά τη διαμόρφωση του πυρήνα, όλα θα πρέπει να έχουν υψηλές συχνότητες, με την Qualcomm να εγκαταλείπει τους πυρήνες «Efficiency» σε αυτήν τη νέα γενιά. Στη συνέχεια, αναμένουμε σκορ άνω των 3 εκατομμυρίων πόντων στο AnTuTu σύμφωνα με ορισμένες διαρροές, σε σύγκριση με περίπου 2 εκατομμύρια σήμερα.

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα φτάσει τον Οκτώβριο του 2024

Η Qualcomm φέρνει μπροστά την κυκλοφορία κάθε νέου chip Snapdragon υψηλής τεχνολογίας εδώ και αρκετά χρόνια και θα είναι το ίδιο και φέτος. Στο MWC 2024, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα ότι η επόμενη γενιά θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Snapdragon Summit που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και πιθανότατα στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με το Undead, έναν διάσημο Κορεάτη διαρρήκτη, Η Qualcomm θα πρέπει να ολοκληρώσει το τσιπ ήδη από τον Απρίλιο του 2024πριν το στείλει στους κατασκευαστές τον Ιούνιο και στη συνέχεια ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τον Σεπτέμβριο.

Πέρυσι, το Snapdragon 8 Gen 3 αποκαλύφθηκε στις 26 Οκτωβρίου, περισσότερες από 2 εβδομάδες πριν από το προηγούμενο τσιπ. Και φέτος, λοιπόν, πρέπει να δούμε αρκετοί κατασκευαστές ανακοινώνουν την ημερομηνία κυκλοφορίας των συσκευών τους, όπως η Xiaomi και η OnePlusπου είναι συνήθως οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τα νέα τσιπ της Qualcomm στα smartphone τους.

Αυτή η προηγμένη κυκλοφορία θα πρέπει επίσης να επιτρέψει στην Qualcomm καλύτερα να ανταγωνιστεί την Apple, η οποία παραδοσιακά λανσάρει τα νέα της τσιπ τον Σεπτέμβριο με τα iPhone της. Επομένως, μένει τώρα να δούμε αν αυτό το νέο Snapdragon θα μπορέσει τελικά να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές της Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *