Το Switch 2 είναι έτοιμο εδώ και χρόνια, αλλά η Nintendo έχει έναν καλό λόγο να περιμένει για να το κυκλοφορήσει

Στο τελευταίο του βίντεο, ο Leaker Moore’s Law is Dead επιστρέφει σε προηγούμενες διαρροές σχετικά με το υλικό Nintendo Switch 2. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι πληροφορίες, που χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν, είναι ακόμα επίκαιρες, καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός δεν έχει επιλέξει να τις ενημερώσει παρά το αναβολή της απελευθέρωσης. Μια στρατηγική που δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνη όσο φαίνεται.

Διακόπτης ισχύος γραφικών 2
Πιστώσεις: 123RF

Αν νιώθετε ότι το Nintendo Switch 2 συζητείται εδώ και χρόνια, έχετε δίκιο. Για να πούμε την αλήθεια, οι φήμες για αυτό χρονολογούνται από την εποχή που πιστεύονταν ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής ετοίμαζε κρυφά ένα Switch Pro, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν το Switch OLED, χωρίς καμία βελτίωση στο υλικό του εκτός από την οθόνη . Ωστόσο, επίμονες φήμες ισχυρίζονταν ήδη ότι η κονσόλα θα τροφοδοτείται από ένα SoC που κατασκευάζεται από την Nvidia, το T239.

Τι γίνεται σήμερα, χρόνια μετά; Η απάντηση μας έρχεται από τον διαρρήκτη Moore’s Law is Dead, ο οποίος μπόρεσε να επικοινωνήσει με τρεις πηγές της Nvidia για να επιστρέψει σε αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτό το επίπεδο στη Nintendo. Σύμφωνα με τον leaker, το hardware τμήμα του Switch είναι έτοιμο ” για πολύ καιρό “, και το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε ημερομηνία κυκλοφορίας για την κονσόλα. Αλλά τότε, γιατί ο κατασκευαστής παίρνει τόσο πολύ χρόνο;

Για το ίδιο θέμα — Nintendo Switch 2: πολλά παιχνίδια βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη στην κονσόλα

Το Nintendo Switch 2 θα κυκλοφορούσε με επεξεργαστή αρκετά ετών

Πράγματι, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Nintendo Switch 2 αναμένεται για τον Μάρτιο του 2025, ενώ αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024. Επίσης, τίθεται το ερώτημα της στιβαρότητας του επεξεργαστή T239, αφού ο Moore’s Οι πηγές του Law is Dead συμφωνούν ότι αυτό εξακολουθεί να είναι το τσιπ που θα βρεθεί στην κονσόλα. Επιπλέον, μία από τις πηγές ισχυρίζεται ότι η Nintendo είχε την επιλογή να επιλέξει ένα νεότερο τσιπ, ή ακόμα και ένα από την AMD, όπως έκαναν το PlayStation και το Xbox. Τούτου λεχθέντος, αρκετοί λόγοι μπορούν να εξηγήσουν αυτή την απόφαση της Nintendo.

Πρώτον, μία από τις πηγές διευκρινίζει ότι το T239 θα έρθει με έναν κόμβο Samsung 8nm, έναν από τους πιο προσιτές στην αγορά αυτή τη στιγμή. «Δεν αναμένεται να είναι τόσο ανταγωνιστικό από άποψη χωρητικότητας όσο πιο σύγχρονοι κόμβοι τα επόμενα χρόνια». προσθέτει ότι ο νόμος του Μουρ είναι νεκρός. Επομένως, αυτή η επιλογή θα επέτρεπε στη Nintendo να διατηρήσει μια σχετικά χαμηλή τιμή, διασφαλίζοντας παράλληλα ανώτερη απόδοση σε σχέση με το πρώτο Switch. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που η Nintendo σκοπεύει να παραμείνει στην αρχιτεκτονική Ampere (αυτή του RTX 3000) παρά στην αρχιτεκτονική Lovelace (αυτή του RTX 4000).

Επιπλέον, μια από τις πηγές σημειώνει ότι ο επεξεργαστής που επέλεξε η Nintendo της δίνει πρόσβαση σε πολλές επιλογές όσον αφορά τη μνήμη RAM LPDDR5, συγκεκριμένα 8 GB, 12 GB και 16 GB. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια από αυτές τις τρεις επιλογές Ο Ιάπωνας κατασκευαστής επέλεξε. Προφανώς, αυτή η απόφαση θα έχει αντίκτυπο στην τελική τιμή της κονσόλας. Τέλος, το Moore’s Law is Dead εξηγεί ότι η Nintendo σίγουρα αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία του Switch 2 προκειμένου να ξεπουλήσει τις μετοχές της τρέχουσας γενιάς με το λανσάρισμα της μικρής της αδερφής.

Nintendo switch παιδίNintendo switch παιδί
Πιστώσεις: 123rf

Θα έχετε καταλάβει, επομένως είναι πάνω απ’ όλα για να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην τιμή της κονσόλας της ότι η Nintendo πιθανότατα δεν πρόκειται να ενημερώσει το υλικό της κονσόλας της, το οποίο γνωρίζουμε από το 2021. Επιπλέον, εκτιμά ο νόμος του Moore’s Dead ότι το Switch 2 θα μπορούσε να διατεθεί στην αγορά μεταξύ 349 και 499 $.

Παραμένει το ζήτημα της εξουσίας. Θα είναι ξεπερασμένο το Switch 2 κατά την κυκλοφορία; Οχι απαραίτητα. Πρώτον, η Nintendo θα συνεχίσει να κυκλοφορεί τις αποκλειστικότητες της στην κονσόλα, οι οποίες μάλιστα θα βελτιστοποιηθούν για την τελευταία. Επιπλέον, χάρη στους 8 πυρήνες CPU A78C και την GPU GA10F που αναφέρθηκε σε προηγούμενη διαρροή, αναμένουμε ότι το Switch 2 θα είναι πιο ισχυρό από το Steam Deck. Προσθέστε σε αυτό το DLSS της Nvidia που θα πρέπει να είναι συμβατό με την κονσόλα, οι παίκτες μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την απόδοση της τελευταίας – τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *