Το Xbox θέλει να κυκλοφορήσει μια φορητή κονσόλα, αλλά δεν ξέρει ακόμα πώς

Ο Phil Spencer, μεγάλο αφεντικό της Microsoft Gaming, έχει προτείνει ότι μια φορητή κονσόλα Xbox θα μπορούσε κάλλιστα να δει το φως της δημοσιότητας. Δεν είναι περίεργο, καθώς οι διαρροές για αυτό το θέμα έρχονται η μία μετά την άλλη εδώ και αρκετούς μήνες. Ωστόσο, δεν είναι για αύριο: ο κατασκευαστής εξακολουθεί να σκέφτεται τον καλύτερο τρόπο να κάνει πράγματα.

Το παιχνίδι για κινητά xbox
Πιστώσεις: 123RF

Οι διαρροές σχετικά με μια φορητή κονσόλα με επωνυμία Xbox δεν είναι καινούργια. Ήδη το 2021, μια κονσόλα αφιερωμένη στο cloud gaming ήταν η συζήτηση της πόλης και δεν έχει σταματήσει από τότε. Στην εποχή των φορητών υπολογιστών εμπνευσμένων από το Steam Deck, οι φήμες άρχισαν ξανά, τόσο πολύ που στην αρχή της χρονιάς, σχεδόν όλοι έμοιαζαν να συμφωνούν ότι η Microsoft θα παρουσίαζε σύντομα το δικό σας μοντέλο.

Σε τελική ανάλυση, η εταιρεία Redmond έχει τα πάντα: ένα εξάρτημα υλικού που δεν χρειάζεται πλέον να αποδεικνύεται, ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο θα τρέχει τα παιχνίδια της και μια λίστα αποκλειστικοτήτων που όλο και μεγαλώνει. Τι περιμένει λοιπόν η Microsoft; Η σωστή φόρμουλα, σύμφωνα με τον Phil Spencer, αφεντικό του τμήματος gaming της Microsoft. Στο μικρόφωνο του Polygon, εκμυστηρεύεται ότι έχει δοκιμάσει όλες τις «χειροκίνητες» κονσόλες της στιγμής. Και κανείς δεν τον έπεισε πραγματικά.

Για το ίδιο θέμα — Xbox Game Pass: αυτά τα νέα παιχνίδια φτάνουν στον κατάλογο στα τέλη Μαρτίου 2024

Να γιατί το Xbox ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει φορητή κονσόλα

Για τον Phil Spencer, η ουσία του θέματος δεν βρίσκεται, προς το παρόν, από την πλευρά του υλικού, αλλά από την πλευρά του λογισμικού. «Θέλω να μπορώ να ξεκινήσω την εφαρμογή Xbox σε πλήρη οθόνη, αλλά σε συμπαγή λειτουργία. Και όλη μου η κοινωνική εμπειρία είναι εκεί. Θέλω να νιώθω σαν να είμαι στο ταμπλό του Xbox όταν ανοίγω την τηλεόραση.” εξηγεί στους συναδέλφους μας. Αν πολλά μοντέλα τρέχουν τώρα σε Windows, για το Asus ROG Allly, η εμπειρία Xbox δεν είναι ακόμα βέλτιστη για τον παίκτη σύμφωνα με τον ίδιο.

Επιπλέον, ο Phil Spencer δεν ξεγελιέται: το Xbox δεν ενδιαφέρεται να εγκλωβιστεί στο δικό του οικοσύστημα όπως η Sony (και όλο και λιγότερο) και η Nintendo. Αυτός είναι και ο λόγος που η Microsoft άρχισε δειλά δειλά να κυκλοφορεί τις αποκλειστικότητες της σε άλλες κονσόλες. Με την πάροδο του χρόνου, είναι επομένως απαραίτητο να προσφέρετε μια πραγματική φορητή εμπειρία στους παίκτες του Xbox σε άλλες πλατφόρμες πριν σκεφτείτε να λανσάρετε τη δική σας κονσόλα.

Σύμμαχος ROGΣύμμαχος ROG
Συντελεστές: Phonandroid

«Για παράδειγμα, αν θέλω να παίξω τα παιχνίδια της κονσόλας μου εν κινήσει με μια φορητή κονσόλα, δεν θέλω να με αναγκάσουν να αγοράσω μόνο μία κονσόλα. Θέλω οτιδήποτε κάνουμε στο υλικό να είναι υπέροχο. Αν όμως κάποιος επιλέξει σήμερα να παίξει [ailleurs], δεν θέλω να νιώθει ότι είναι λιγότερο καλός παίκτης Xbox. »

Πώς μπορούμε λοιπόν να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία; Για τον Phil Spencer, αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πολλών ερωτήσεων. «Είναι όλα τα παιχνίδια μου εκεί;» Εμφανίζονται όλα τα παιχνίδια μου με τα saves που θέλω; Θα σου πω ένα [jeu] που δεν τα κάνει όλα αυτά αυτή τη στιγμή – και με τρελαίνει – είναι το Fallout 76. Δεν υπάρχει υποστήριξη cross save.” Θα αποφύγουμε να του πούμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν ενοχλεί πλέον πολλούς ανθρώπους.

Ωστόσο, ο Phil Spencer δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει, μια μέρα, μια πραγματική φορητή κονσόλα με το σήμα Xbox. Αυτό διολισθαίνει ακόμη και στο Polygon ότι οι μηχανικοί του εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω στο θέμα, μελετώντας τις διάφορες δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους. Όμως, όπως θα έχετε καταλάβει, προφανώς δεν είναι προς το παρόν. Προς το παρόν, η προτεραιότητα του Xbox είναι αναμφίβολα στην πλευρά του cloud gaming, το οποίο θέλει ξεκάθαρα να είναι προσβάσιμο (και σταθερό) για τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *