τρομερό κακόβουλο λογισμικό απαλλάσσει τους απατεώνες των κρυπτονομισμάτων τους

Η Activision, ο Αμερικανός εκδότης του Call of Duty και άλλων δημοφιλών παιχνιδιών, αυτή τη στιγμή ερευνά μια εκστρατεία hacking. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι στοχευμένοι παίκτες επηρεάζονται από κακόβουλο λογισμικό ικανό να κλέψει τα αναγνωριστικά τους, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία των κρυπτονομισμάτων τους. Παραδόξως, μόνο οι απατεώνες θα στοχεύονταν.

κακόβουλο λογισμικό call of duty
Συντελεστές: Activision Blizzard

Το Call of Duty Warzone, αλλά και τα multiplayer mode επεισοδίων canon όπως το Modern Warfare 3, δεν γλιτώνουν από την απάτη. Αυτή η μάστιγα καταστρέφει τα παιχνίδια εκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με αήττητους αντιπάλους χάρη σε aimbots, wallhacks και οτιδήποτε άλλο.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αμερικανός εκδότης έχει εντείνει τα μέτρα κατά των «χάκερ», με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Θυμόμαστε, για παράδειγμα, αυτήν την αρχική λειτουργικότητα που προστέθηκε τον Νοέμβριο του 2023 στο Ricochet, Το λογισμικό κατά της εξαπάτησης της Activision. Βαπτισμένος Πλατύ τεμάχιον σανίδος, αυτό το χαρακτηριστικό στέρησε από τους απατεώνες ένα αλεξίπτωτο πριν πέσει στον χάρτη στην Warzone, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μια μοιραία πτώση. Το παραμικρό άλμα ήταν επίσης συνώνυμο με μια μοιραία πτώση για τυχόν επιζώντες.

Ο πόλεμος της Activision κατά της εξαπάτησης έλαβε χώρα και στο νομικό μέτωπο. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο εκδότης ενός διάσημου λογισμικού εξαπάτησης επιβλήθηκε πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους άλλους εκδότες.

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει εκατομμύρια απατεώνες στα παιχνίδια Call of Duty και Activision

Και κατά ειρωνικό τρόπο, μόλις μάθαμε ότι μια τεράστια εκστρατεία hacking επηρεάζει αυτήν τη στιγμή περισσότερα από 5 εκατομμύρια παίκτες Call of Duty. Και όλοι έχουν προφανώς ένα κοινό: απατούν. Όπως εξηγεί ο λογαριασμός VX-Underground στο X (Twitter), ένας πάροχος λογισμικού εξαπάτησης (Phantom Overlay) ειδοποιήθηκε για δόλια δραστηριότητα όταν οι λογαριασμοί χρηστών άρχισαν να κάνουν μη εξουσιοδοτημένες αγορές.

Από ότι γνωρίζουμε, χάκερ κυκλοφόρησαν φαινομενικά γνήσιο λογισμικό εξαπάτησης που στην πραγματικότητα περιείχε κακόβουλο λογισμικό. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή των διαπιστευτηρίων στοχευμένων παικτών σε πολλά παιχνίδια Activision-Blizzard όπως Call of Duty, Diablo IV, World of Warcraft Ή Overwatch. Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας πληροφορικής, περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια λογαριασμοί Battle.net συμβιβάστηκαν, όπως ήταν 560.000 λογαριασμοί Activision.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ορισμένοι επηρεασμένοι χρήστες ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν πέσει θύματα αποστράγγισης κρυπτονομισμάτων. Με άλλα λόγια, τα περιουσιακά τους στοιχεία σε κρυπτονομίσματα εκκενώθηκαν. Προς το παρόν, δεν έχουμε ιδέα για το ύψος της ζημιάς. Θυμηθείτε ότι το 2018, οι παίκτες του Fortnite επηρεάστηκαν από παρόμοιο κακόβουλο λογισμικό.

Η Activision ερευνά με παρόχους cheat λογισμικού

Σημειώστε ότι η Activision γνωρίζει το θέμα, ο Αμερικανός εκδότης συνεργάζεται ακόμη και με προμηθευτές λογισμικού εξαπάτησης (θα έχουμε δει τα πάντα) για να βοηθήσει τους επηρεαζόμενους χρήστες.

Γνωρίζουμε ότι τα διαπιστευτήρια ορισμένων παικτών σε ολόκληρο τον κλάδο θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο από κακόβουλο λογισμικό κατά τη λήψη ή τη χρήση μη εξουσιοδοτημένου λογισμικού.” δήλωσε εκπρόσωπος της Activision στους συναδέλφους μας στο TechCrunch. Στο δελτίο τύπου του, ο Αμερικανός εκδότης ωστόσο διαβεβαιώνει ότι αυτοί οι διακομιστές “παραμένουν ασφαλείς και ασυμβίβαστοι“. Επιπλέον, συμβουλεύουν τους στοχευμένους παίκτες να ενισχύσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους αλλάζοντας τον κωδικό πρόσβασής τους και ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Πηγή: TechCrunch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *