Όχι, η Valve δεν λανσάρει τα δικά της ακουστικά VR, το Valve Prism δεν υπάρχει

Δύο πολλοί παίκτες έπεσαν στην παγίδα χθες, νομίζοντας ότι η Valve μόλις ανακοίνωσε το πρώτο της σετ VR. Το Valve Prism, όπως ονομαζόταν, έμοιαζε πράγματι με πραγματικό προϊόν, καθώς η απάτη ήταν τόσο επινοημένη αν δεν του προσέξεις.

πρίσμα βαλβίδας ψεύτικο

Το πιστέψαμε — ή μάλλον, θα θέλαμε να το πιστέψουμε. Η Valve δημιούργησε έναν μικρό σεισμό χθες, τοποθετώντας έναν ολοκαίνουργιο ιστότοπο στο διαδίκτυο, αφιερωμένο στο Valve Prism. Τι είναι το Valve Prism; Απλώς κοιτάξτε τις εικόνες στη σελίδα για να καταλάβετε. Με τη σχεδίασή του άμεσα εμπνευσμένη από το Apple Vision Pro, αυτό είναι το πρώτο ακουστικό VR από τον εκδότη Steam.

Έκπληξη! Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του Steam Deck, η Valve συνεχίζει την ορμή της αντιμετωπίζοντας την εικονική πραγματικότητα. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του ακουστικού της Apple, το timing είναι τέλειο, πέρα ​​από το ότι είναι απίστευτα ελκυστικό για τις μέρες. Η τιμή του, που ξεκινά από 1.299 $, παραμένει σημαντική, αλλά ακόμα λιγότερο ακριβή από την ανταγωνιστική λύση.

Στο ίδιο θέμα — Steam Deck: επιλέξτε SteamOS ή Windows κατά την ενεργοποίηση, η Valve εργάζεται ενεργά σε αυτό

Το Valve Prism είναι ψεύτικο, συγγνώμη

Ναι αλλά όχι. Γρήγορα, ο ενθουσιασμός δίνει τη θέση του στην υποψία. Αν η Valve μας έχει ήδη συνηθίσει σε απότομες ανακοινώσεις αυτού του είδους, εξακολουθεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το Prism εμφανίζεται ξαφνικά χωρίς πρώτα ένα teaser. Και πράγματι, χρειάζεται μόνο να σκάψετε λίγο για να συνειδητοποιήσετε την εξαπάτηση. Λυπούμαστε, θαυμαστές VR: το Valve Prism είναι ένα τεράστιο ψεύτικο.

Η απόδειξη βρίσκεται στις νομικές ειδοποιήσεις του ιστότοπου, όπου η Valve γράφεται στην πραγματικότητα VaIve (με κεφαλαίο “i” στη θέση του “l”). Επιπλέον, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου έχουν επισημάνει το γεγονός ότι ο ιστότοπος είναι εγγεγραμμένος στο Cloudflare, κάτι που δεν ισχύει για άλλους ιστότοπους της Valve. Τέλος, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο κείμενο της παρουσίασης, συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μια σχετικά νωχελική επανεγγραφή του κειμένου στον ιστότοπο του Steam Deck.

Τούτου λεχθέντος, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα, όπως συνέβη για πολλούς χρήστες του Διαδικτύου. Το site είναι ιδιαίτερα πειστικό, χρησιμοποιώντας τα γλωσσικά στοιχεία της Valve, την ίδια γραμματοσειρά και μια συνολική παρουσίαση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις επίσημες ανακοινώσεις. Οι αποδόσεις του κράνους είναι επίσης εντυπωσιακές, αν και το λογότυπο φαίνεται αρκετά απλοϊκό για ένα προϊόν αυτού του διαμετρήματος. Μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας: ο ιστότοπος είναι ακόμα online.

ψεύτικο πρίσμα βαλβίδας 2ψεύτικο πρίσμα βαλβίδας 2

Μένει να δούμε ποιο είναι το κίνητρο πίσω από αυτό το πολύ περίτεχνο ψεύτικο. Παρά τις τιμές που αναφέρονται στα 1.299 $ για μια έκδοση 512 GB και 1.499 $ για μια έκδοση 1 TB, δεν υπάρχει κουμπί αγοράς, ούτε κίνητρο για κράτηση ή προπαραγγελία. Υπάρχει μόνο ένα απλό teaser που διαβεβαιώνει ότι το ακουστικό θα φτάσει “σύντομα”. Φαίνεται λοιπόν ότι ο στόχος δεν είναι να αποσπαστούν χρήματα από αφελείς παίκτες.

Γιατί λοιπόν αυτό το αστείο; Φαίνεται ότι η προέλευση αυτού του ψεύτικου χρονολογείται από το συνέδριο Midwest Furfest, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτού, ανακοινώθηκαν αυτοκόλλητα που ανήγγειλαν την κυκλοφορία ενός Valve Deckard για τις 14 Φεβρουαρίου 2024. Φαίνεται ότι ένας συμμετέχων στην εκδήλωση πήρε πολύ σοβαρά υπόψη αυτή την ψευδή ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *